EN AV HAUGALANDETS STØRSTE HUS- OG HYTTEBYGGERE OMSTRUKTURERER SELSKAPET
Hjem - BergeSag
EN AV HAUGALANDETS STØRSTE HUS- OG HYTTEBYGGERE OMSTRUKTURERER SELSKAPET

EN AV HAUGALANDETS STØRSTE HUS- OG HYTTEBYGGERE OMSTRUKTURERER SELSKAPET

 
ØLENSVÅG / HAUGESUND: Det tradisjonsrike byggefirmaet Berge Sag og Trelast AS omstrukturerer organisasjonen og rigger seg for større fokus på bolig og rehabiliteringsmarkedet for privat og næring.


Helt siden starten i 1888 har Berge Sag drevet med tradisjonell byggevirksomhet fra sitt hovedkontor i Ølensvåg. Nå, over 130 år senere, er selskapet vokst til å bli den mest komplette og erfarne bolig- og hyttebyggeren på Haugalandet med en omsetning på over 600 millioner totalt.

- Utviklingen har vært voldsom! Spesielt hytte- og boligutviklingsdelen har hatt sterk vekst i senere år, sier Rune J. Medhaug. Samtidig har vi erfart at vi ikke har samme fotfeste i hus- og rehabiliteringsmarkedet som tidligere og dette gjør vi nå noe med.

  
MER ENN EN STOR HYTTE- OG BOLIGUTVIKLER

Tidligere var Berge Sag organisert med en Prosjektavdeling for bygging av boliger i egen regi, en Boligavdeling for bygging av hus og hytter til private og en avdeling med fokus på byggfornyelse for tilbygg/ombygging/rehabilitering av boliger til private og næring.

Berge Sag endrer nå på organiseringen av avdelingene slik at Hytter blir skilt ut i en egen avdeling og Byggfornyelse slås sammen med Hus i Boligavdelingen. Prosjektavdelingen forblir som tidligere.

Men hvorfor omstruktureringen og hvorfor nå?
- Vi sitter med opplevelsen av at Berge Sag blir oppfattet som en stor aktør som kun utvikler felt og selger ferdighus og hytter, men det stemmer jo ikke.
 


AMBISIØS: Ellef Kvalvågnes er selger for Berge Sag Bolig. Avdelingen skal rendyrkes og fokusere på de som har egen tomt og vil bygge seg et hus eller som har større rehabiliteringsprosjekt på gang.

Ved å rendyrke en egen bygg- og rehabiliteringsavdeling (Boligavdelingen) ønsker vi å kommunisere tydeligere med vårt lokale marked på Haugalandet og omegn. Det skal ikke være bare de som vil ha ferdighus og hytter som ser på oss som et naturlig og trygt valg, men også de som har en egen tomt og vil bygge seg et hus, eller de som har et rehabiliteringsprosjekt på gang, forklarer Medhaug entusiastisk.

 

ALT UNDER ETT TAK

I et krevende marked på Haugalandet der det alt er mange om beinet, hvorfor tror du at dere har mulighet til å konkurrere?
— Ja, det er et godt spørsmål som vi absolutt har stilt oss selv internt også, svarer avdelingslederen betenkt før han fortsetter:

— Akkurat det å konkurrere med «Snekker Jensen» når du skal bytte to vindu eller en dør er nok ikke vår største styrke, men på de større rehabiliterings- prosjektene og for deg som har tomt og ønsker å bygge drømmehuset, så har vi en spennende organi- sasjon når det gjelder erfaring og det å bygge tøffe og moderne boliger, sier Medhaug og fortsetter:


— Hos oss kan du være trygg på at ikke bare dine interesser blir ivaretatt og at vi også er der etter at prosjektet er overtatt, det skulle jo bare mangle, men du får også alt under ett og samme tak - fra tegning og søknadsarbeid til komplett prosjektledelse, bygging og ferdigstilling.

— Det tror jeg er attraktivt for den kvalitets- bevisste og litt småkresne kunden og noe vi vil forsøke å skille oss ut på, avslutter Medhaug med et smil.


Har du spørsnål, ønsker befaring eller pristilbud, kontakt:

Ellef Kvalvågnes på +47 982 29 354 / ellefk@bergesag.no eller

Kjetil Skjold på +47 982 29 312 / kjetil.skjold@bergesag.no.